Airsoft för prickskytte

Här är inga frågor för dumma! God ton och artighet gäller, kan du inte vara trevlig så behöver du inte skriva här.
RileyReid
Inlägg: 1
Blev medlem: tor apr 01, 2021 1:51 am
Aktiv sedan: 2002

Airsoft för prickskytte

Inlägg av RileyReid »

Hej

Ny på forumet, jag har sökt lite men en del trådar är från 2013 med döda länkar ^^.

Kan ni rekommendera en pistol och ett gevär för prickskytte, 10-30 meters avstånd lär det bli.
Är gasdrivna grejer något att ha eller är det bara elektriskt som gäller?
Skulle vilja ha en 1911 och en M16 eller Aug, budget 1000-4000 kr. Har noll koll, vart handlar man? Webshoppar? Sverige?

Frasse
Inlägg: 2
Blev medlem: tor aug 23, 2012 4:03 pm
Aktiv sedan: 2008
Ort: Stockholm

Re: Airsoft för prickskytte

Inlägg av Frasse »

Om du bara ska skjuta prick och inte spela är nog ett vanligt luftgevär/pistol bättre att skjuta med. Men det är ju inte svar på din fråga och upp till 30 meter duger det mesta att skjuta med som du hittar hos återförsäljarna och som håller sig inom din budget.

I Sverige finns t.ex:
Röda Stjärnan
Tactical Store
Frysen Airsoft
Wizeguy Actionshop

Det går också att handla billigare från t.ex. Polen. Men då blir frakten dyrare och det kanske inte är direkt lönt om man bara ska handla kulor och annat småplock.
Taiwangun
Gunfire
Militaria

Sedan finns det förstås butiker i Tyskland, Tjeckien m.fl. och i Asien förstås. Men för att komma igång kan du börja med att botanisera bland länkarna ovan. Spana priser, modeller o.s.v.

Apropå gas vs. elektriskt så har Röda Stjärnan bra guider inte bara om detta utan om airsoft över huvud taget (Grundläggande guider om airsoft). Men kort sagt är gasvapen mer temperaturkänsliga och funkar sämre om temperaturen är under 10-12 grader. Plus att de också kyls ner vid användning så ju mer du skjuter desto kallare blir vapnet. Dessutom är de också dyrare än el-vapen, inte minst om man vill ha något extra magasin. Men de är roliga att skjuta med, helt klart! Så en kombo där pistolen är gasdriven och bössan el är en bra grund att börja med.

babymakerairsoft
Inlägg: 133
Blev medlem: mån okt 13, 2014 10:27 am

Re: Airsoft för prickskytte

Inlägg av babymakerairsoft »

Rekommenderar VFC M40A5 om du ska köra gas, magasiner på M40A5 har dock lite problem med läckage när den står ett tag så ta hand om den ganska ofta. Inga problem med cooldown effect eftersom är det är bolt action om du är inte väldigt snabbt och kan skjuta hela 20 kulor på 2-3 sekunder.

Den kan justera hastig direkt på bolten, bästa gas bolt action som jag provat.

Sen har du WELL G96 (kopia på ARES L96 eller Tanaka) kan använda ares magasiner, alright haft problem. Skjuter rakt och bra, ingen uppgradering behövs och är dessutom billigt.

Skriv svar