Bakgrund Operation Big Talk

Moderator: mouse

User avatar
mouse
Admin
Posts: 785
Joined: 14 May 2012, 13:02
Lag: FMI
Played Since: 2006
Location: Umeå

Bakgrund Operation Big Talk

Postby mouse » 26 March 2015, 16:54

Arrangörsgruppen Northern Winds presenterar:

Operation Big Talk

Morgonen den 15 Juni exploderar nyheten. "Ryssland övar för invasion av Gotland"

Givetvis står Aftonbladet för en del häpnadsväckande journalistik
Image

Dagen därpå den 16 Juni lämnar Sverige en not till den Ryska ambassadören i Stockholm. Vid en presskonferans senare samma eftermiddag annonserar Statsminister Lövden tillsammans med Försvarsminister Lindestam en samövning med NATO genom Host Nation Support programmet. Värd för övningen är P4 Skaraborgsregemente och övningen skall utföras i Kalmar län.

Under kommande vecka publicerar media detaljer om övningarna. Bland annat skall en marinkårsenhet flygas till Gotland och med Svenska fartyg agera B-styrka mot de Amerikanska Rangers och Svenska P4 som försvarar fastlandet.

President Putin lämnar den 22 Juni en not till den Svenska ambassadören i Moskva. Noten i sin helhet läcker fort till Niklas Svensson på Expressen. På hans instagramkonto kan man läsa:

Med tanke på det höga säkerhetsläge som gäller i östersjöområdet tar Svenska staten utomordentligt lite ansvar för att sänka det höga tonläge som råder. Med den inbjudan av NATO trupp till ön Gotland i Östersjön ökar nu Svenska staten risken för krig. Duman och regeringen vill å det starkaste avråda Svenska staten från detta handlande.

Den 24 juli landar det första planet med amerikanska soldater på Gotland. Samtidigt skadas en ledning med telefoni och elförsörjning i kanalen mellan Gotland och fastlandet. När el och telefoni slutligen återställs är Hemvärnet på Gotland i strid med okända styrkor och massivt underlägsna. Med mycket avancerade insatser kan man fastställa att mångt fler skeppats in än avtalet fastställts. NATO har tagit över Gotland och har medans flygits in till Kalmar, Kalskrona och Ronneby. Svenska enheter får order om att bevaka de Amerikanska förbanden medan krisen hanteras.

Nya noter överlämnas och en mycket blekare Löfven håller tal i statstelevision 1. På Tysk statstv kan en Tysk flygvapen Överste berätta att man idag beslutat att för Sverige och världens säkerhet med strike-first doktrinen som grund besitta Gotland.
Image

Driftiga Svenska officerare noterar snabbt hur NATO förband är utplacerade på kartan bakom Översten.

Krisen och kanske kriget, är ett faktum.
"mmm, kanelbullar. FAN, vet ju inte vad kanelbullar betyder! HELVETE!!"
"Har du något i kakfickan?..... KARTFICKAN!"

Nya affärsredovisningar
Youtube kanal
Instagram

Return to “Northern Wind”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest