Regler - Scenario

Moderator: mouse

User avatar
mouse
Admin
Posts: 785
Joined: 14 May 2012, 13:02
Lag: FMI
Played Since: 2006
Location: Umeå

Regler - Scenario

Postby mouse » 30 January 2014, 13:31

Regler Operation Big Talk Scenario
Trim
Enligt VSAF
Image

Men snälla, ha vettigt trimmade vapen.

Att ta träff
Vi rekommenderar lite larpande. Att man t.ex. skriker ”AARGH” istället för Träff. Därefter faller man där man står/springer. Därefter tar man fram sin deadrag(som man packat lätt tillgängligt i sin utrustning) och håller upp den. Man kan fortsätta larpa även här. Vi rekommenderar att man inte överspelar så strider avbryts för att kolla efter skarpa skador. Vi rekommenderar även att man använder ”Medic” för in-game och ”Sjukvårdare” för skarpa skador. Det finns en bra mössa att använda som deadrag på http://www.armyshopen.se som kostar ungefär 50kr.

Bleedout
Efter 5 minuter har du blött ur och har dött.

Medic/Spawn
Man får kompis heala. Då förlänger man sin kompis bleedtime med 5 minuter. Detta gör man genom att förbina sin kompis med ett förband. För varje 4 man får man ha en medic. När du nås av din medic plockar du fram det översta kortet i din bunt med skadekort och ger det till din medic. Han kommer sedan behandla dig efter efter vad som står på kortet.
Spawntid för alla är 15min från att du nått din spawn.
Spawnplatsen är där din gruppchef bestämmer. Dock minst 100 meter från platsen där du/ni dog.

Är du död, pratar du inte med de levande. Dead do not speak.

Radio
Alla grupper styr upp sin radiokommunikation. Det är okej att avlyssna så ha kodord om ni känner att ni behöver. Men använd lagliga kanaler och system.
Mobil enbart till att kommunicera med arr.

Avväpning/genomsökning
Man får avväpna infångade fiender(inte dödade). Det gör man genom att hälla kulorna ur magasinen i en i övrigt tom påse. Knyta påsen och ge tillbaka påsen till den infångade. På så sätt tar det en stund för den infångade att återgå i strid(motsvarande att gå och gräva upp ett nytt vapen).

Man får genomsöka dödade fiender efter intel. Man får INTE sno mat, godis eller utrustning från en annan spelare. Ordrar och annan uppskriven info får man avbilda, skriva av eller fotografera. Men inte sno.

Fordon
Alla fordon skall ha alla rutor nedvevade.
Det finns tillräckligt med vägar att köra lite fordon på. 4wd och/eller hög markfrigång är att föredra. Fordon påverkas ej av karbiner. men personalen i bilen gör det. Man slår ut ett fordon m.h.a. p-skott tillhandahållna av ARR. P-Skott kan bara användas 1 gång. Ett fordon har 1 timme respawn.

Beroende på väder kan väglaget vara så att man behöver bandvagn för att ta sig fram på vägarna. I det läget bör fordon ej användas.

Granater/Pyro
Är tillåtet. Man bör dock kolla så att inget börjar brinna. Har man möjlighet får man gärna plocka upp skräpet efter sig.

Allemansrätten
Allemansrätten gäller. Ni kan den så gör inget dumt.

Magasin och boll regler
Inga highcaps. Max 80 boll/magasin.Man får använda mid-caps. Men ladda dem med ungefär 80boll. Använd måtten på snabbladdaren.
Ett litet boxmagasin till Kulspruta får innehålla 1000kulor(ca 1dl)
Ett stort boxmagasin till kulspruta får innehålla 1500kulor(ca 1.5dl)
"mmm, kanelbullar. FAN, vet ju inte vad kanelbullar betyder! HELVETE!!"
"Har du något i kakfickan?..... KARTFICKAN!"

Nya affärsredovisningar
Youtube kanal
Instagram

Return to “Northern Wind”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest